Book an appointment with MovitCenter

GRANOLA – osnovni recept

 


Super rešitev za zajtrke, dopoldanske ter popoldanske malice ali kot dodatek na paklačinkah,  smoothijih in kašah. Količina zadostuje za 17 porcij po 50g granole. Sestavine zmešaš v 5 minutah, v maksimalno 40 minutah, vključno z pečenjem, je granola pripravljena. Če nisi sam ali če ne želiš peči granole vsaka dva tedna, pripravi dvojno ali celo trojno maso.

Makrohranila

Makrohranila

SESTAVINE:

500g ovsenih (ali pirinih, rženih,.. ) kosmičev
20g zdrobljenih lešnikov
40g zdrobljenih arašidov
30g zdrobljenih mandljev
30g lanenih semen
25g rafiniranega kokosovega masla ali olja
50g arašidovega masla
20g medu
sok ene pomaranče
JŽ cimeta

 

POSTOPEK:

Segrej pečico na 160°C.
V skledi zmešaj vse suhe sestavine – ovsene kosmiče, zdrobljene lešnike, mandlje, arašide in laneno seme.
Nato v drugi skledi zmešaj vse mokre sestavine – stopljeno kokosovo maslo, arašidovo maslo, med in sok pomaranče.
Po potrebi malo segrej na štedilniku ali v mikrovalovni pečici, da se sestavine lažje premešajo.
Mešanico mokrih sestavin vlij v skledo s suhimi sestavinami. Dodaj cimet in vse dobro premešaj.
Razporedi v pekač obložen s papirjem za peko. Peci 25-35 minut oziroma dokler granola ne pozlati. Vzami iz pečice in pusti, da se vse ohladi in postane hrustljavo.

 

PREDLOG:
Pripravi si hitro malico. Vse kar potrebuješ je 80-100g jogurta, 50g granole, 30g zmrznjenih borovnic. Čez vse posuj še pikico cimeta in wala, it’s done. Dober tek!